Den stora amerikanska solförmörkelsen väcker enorma reseförväntningar

Category: Nyheter | 0
Den stora amerikanska solförmörkelsen väcker enorma reseförväntningar
Den stora amerikanska solförmörkelsen väcker enorma reseförväntningar

Den efterlängtade totala solförmörkelsen kommer att passera Texas den 8 april och förberedelserna pågår för en tillströmning av resenärer, uppskattningsvis mellan 931.000 och 3.725.000, som alla vill uppleva detta astronomiska fenomen i USA.

Dessa prognoser kommer från GreatAmericanEclipse.com, en välrenommerad källa för himlafenomen.

Städerna rustar för en kraftig ökning av antalet besökare

Enligt Michael Zeiler, som kartlägger förmörkelsen, är det framför allt vissa städer som förbereder sig för en betydande ökning av antalet besökare.

Kerrville i Texas, Carbondale i Illinois, Franklin i Indiana och Erie i Pennsylvania är några av de områden som förväntar sig upp till 200 000 besökare vardera. Kerrville och Franklin kan potentiellt överstiga 400.000 besökare.

Zeiler, som är känd för sin expertis inom förmörkelsens kartografi, betonar effekterna på storstäder inom 100 miles från förmörkelsens bana och varnar för betydande trafikstockningar på dagen för evenemanget.

Texas: Epicentrum för förmörkelseturism

Texas håller på att utvecklas till en central plats för solförmörkelseturism, med över en miljon människor som förväntas resa för att bevittna himlaspelet.

Mer än 12 miljoner människor bor inom förmörkelsens bana, vilket tyder på att det finns potential för en betydande ökning av antalet besökare.

Zeilers förmörkelsekartor förutspår att vissa städer i Texas kan komma att få en tillströmning på nästan 500 000 besökare den 8 april under den totala solförmörkelsen, vilket understryker omfattningen av denna himlafenomen.

Förstå förmörkelsens förutsägelser för turismen

Michael Zeiler, som har en gedigen bakgrund inom geografi och en personlig passion för att jaga solförmörkelser, började tillverka solförmörkelser 2009.

Hans förutsägelser bygger på grundläggande antaganden, främst att individer tenderar att resa den kortaste sträckan för att nå totalitetsbanan, där solen är helt skymd.

Zeilers andra antagande handlar om närhet, eftersom personer som bor närmare förmörkelsens bana är mer benägna att resa för att få denna unika upplevelse.

Genom att spåra de kortaste vägarna från olika platser kan Zeiler ge exakta prognoser för förmörkelseentusiasternas troliga destinationer.

Påverkan på transport och rekommenderad visning

Dessa prognoser ligger i linje med varningar från experter under det senaste året, inklusive Texas Department of Transportation, som förväntar sig upp till 200% ökning av trafiken i vissa landsbygdsregioner under förmörkelsen.

Därför väljer en del erfarna förmörkelsejägare mindre trafikerade områden, t.ex. öppet hav, för en mer avslappnad tittarupplevelse.

För dem i Austin föreslår Zeiler att man beger sig till den nordvästra delen av staden för att maximera varaktigheten av totaliteten. Många väljer att stanna i Austin, men de som vill uppleva en längre förmörkelse kan resa 40 till 50 mil västerut eller norrut.

Zeilers beräkningar, hur omfattande de än är, tar inte hänsyn till invånare inom totalitetens bana som planerar att resa, vilket skulle kunna leda till en ännu större tillströmning av människor på vägarna.

ESTA: Effektivisering av resetillstånd

Nu när hela landet förbereder sig för denna himlafenomen måste internationella resenärer känna till det elektroniska systemet för resetillstånd (ESTA).

ESTA är ett bekvämt online-system som administreras av den amerikanska regeringen och är avsett för medborgare i länder som omfattas av Visa Waiver Program (VWP).

I upp till 90 dagar kan de resa till USA utan visum för turism eller affärsresor.

ESTA säkerställer en smidig inreseprocess för berättigade resenärer och erbjuder ett strömlinjeformat och effektivt tillståndssystem.

Det är särskilt fördelaktigt för dem som planerar att bevittna evenemang som den kommande solförmörkelsen, vilket underlättar problemfria resor till USA.

Medan nationen inväntar den fascinerande solförmörkelsen bör resenärer förbereda sig för himlaspelet och se till att de uppfyller kraven för nödvändiga resetillstånd, såsom ESTA, för att göra resan till USA smidig och behaglig.