Min ESTA-ansökan var ”Travel Not Authorized

ESTA Ej auktoriserad

Vad du ska göra om ditt ESTA inte godkänns

ESTA-statusen ”Travel Not Authorized” anger att den sökande har bedömts inte vara berättigad att resa till USA inom ramen för Visa Waiver Program (VWP). Detta kan bero på ett antal orsaker, till exempel att du har angett felaktig biometrisk information eller passinformation, eller felaktigt svarat på en av de nio behörighetsfrågorna. I andra fall kan vissa sökande medvetet ange felaktig information på ESTA-formuläret, som inte stämmer överens med de uppgifter som Customs and Border Protection (CBP) har om resenären.

Om ditt ESTA visar ”Travel Not Authorized”, men du ändå vill resa till USA, måste du ansöka om visum via din lokala amerikanska ambassads webbplats -. https://www.usembassy.gov där du hittar nödvändig information för att starta din ansökan om B2-turism, B1-företag eller B1/B2-besöksvisum för blandad användning.

Om du nekas resetillstånd betyder det vanligtvis inte att du inte är berättigad till ett visum till USA, eftersom avslaget oftast förbjuder resor inom ramen för Visa Waiver Program. Observera också att ingen domstol kan pröva din behörighet enligt ESTA om resetillståndet inte godkänns.

Är det möjligt att ansöka på nytt?

Sökande som nekats ESTA kan ansöka på nytt, särskilt om avslaget berodde på att de angett felaktiga uppgifter i passet eller biometriska uppgifter. Nya ansökningar kan fortfarande avslås, särskilt om den sökandes övriga omständigheter förblir desamma. När du ansöker om ESTA på nytt ska du undvika att använda falska uppgifter, eftersom dessa kan leda till ett permanent förbud mot att resa inom ramen för VWP i framtiden.

Om ESTA-sökande har angett fel information på någon av sina nio behörighetsfrågor kan de behöva skicka in en begäran om hjälp till CBP för att granska sin sökande och ta bort avslaget så att de kan ansöka på nytt med ett rent register.

Finns det något sätt att ta reda på varför en ESTA-ansökan avslogs?

Department of Homeland Security (DHS) har ett unikt system som säkerställer att din ansökan om resetillstånd endast kan avslås om du utgör ett säkerhetshot eller inte får resa inom ramen för Visa Waiver Program.

De flesta försöker lösa ett avslag på sin ansökan genom att vända sig till DHS Travel Redress Inquiry Program (TRIP), vars länk vanligtvis finns på ESTA:s webbplats. Den enda nackdelen med detta är att det inte garanterar att din ansökan går igenom eller att du får ett skäl till ditt nekade ESTA.

Amerikanska konsulat och ambassader är inte i stånd att avslöja varför ESTA nekade vissa sökande. Du kan alltså bara veta att du har rätt att resa till USA om din ansökan godkänns. I annat fall kan du få reda på eventuella ESTA-begränsningar eller skäl till avslag när du ansöker om ett icke-immigrantvisum.

Vad händer om en person vill resa omedelbart men inte har ett giltigt resetillstånd?

Som en del av en amerikansk visumansökan måste sökande fylla i ett DS-160-formulär och boka en intervju på en amerikansk ambassad eller ett konsulat. Det tar cirka 60 minuter att fylla i DS-160-formuläret. Möjligheten att boka tid på ambassaden varierar dock beroende på var ambassaden ligger och vilken tid på året besöket ska bokas. Det är mycket svårt att boka tider nästa dag. Vanligtvis är det normalt med en väntetid på fem till tio dagar fram till nästa lediga tid. Om du vill ha viktig information kan du hitta den på departementets webbplats eller på den konsulära avdelningen. Därför bör du ansöka om ESTA-godkännande i god tid om du planerar att resa i ett viktigt ärende för att undvika eventuella olägenheter. För aktuell information om tider för tidsbokning, besök: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/wait-times.html