
Homeland Security, även känt som United States Department of Homeland Security (DHS), är ett federalt departement i USA som ansvarar för allmän säkerhet. Det inrättades 2002 för att konsolidera olika federala departement och myndigheter till en enhetlig enhet med fokus på att säkra landet mot en rad olika hot.
DHS:s uppdrag omfattar antiterrorism, gränssäkerhet, immigration och tullbekämpning, cybersäkerhet samt förebyggande och hantering av katastrofer. Med mer än 240.000 anställda spelar organisationen en mycket viktig roll för att skydda USA mot risker.
Vilka är de olika byråerna under kontroll av Department of Homeland Security?
För att fullgöra sitt uppdrag att skydda nationen har DHS en mängd andra myndigheter. Listan nedan innehåller några av de viktigaste byråerna och komponenterna som sorterar under DHS:
– U.S. Customs and Border Protection (CBP)
– Federal Emergency Management Agency (FEMA)
– Transportation Security Administration (TSA)
– DHS Science and Technology Directorate
– Domestic Nuclear Detection Office
– DHS National Protection and Programs Directorate
– U.S. Citizen and Immigration Service (USCIS) – U.S. Coast Guard (USCG) – Federal Law Enforcement Training Center (FLETC) – Immigration and Customs Enforcement (ICE) – U.S. Customs and Border Protection (CBP)US Citizen and Immigration Service (USCIS)
– U.S. Coast Guard (USCG)
– Federal Law Enforcement Training Center (FLETC)
– Immigration and Customs Enforcement (ICE)
– U.S. Secret Service (USSS)
Alla dessa myndigheter och komponenter arbetar tillsammans under paraplyet DHS för att hantera olika säkerhetsutmaningar, inklusive terrorism, naturkatastrofer och olyckor orsakade av människor.
Vilken av dessa myndigheter är det mest sannolikt att utländska besökare i USA kommer i kontakt med?
Turister och andra utländska besökare i USA kommer med största sannolikhet att komma i kontakt med den amerikanska tull- och gränsskyddsmyndigheten(CBP) när de reser in i landet. CBP spelar en viktig roll i behandlingen av internationella besökare, säkerställer efterlevnad av inresekrav, utför inspektioner och underlättar smidig inresa för resenärer till landet.
Vad är Traveler Redress Inquiry Program och hur kan utländska besökare använda det?
Traveler Redress Inquiry Program (även känt som DHS TRIP) är ett initiativ från Department of Homeland Security som är särskilt utformat för att hjälpa dem som stöter på problem under resekontroller vid transportnav som flygplatser och amerikanska gränser.
Utländska besökare kan använda DHS TRIP för att söka hjälp med olika frågor, till exempel om de nekas eller försenas ombord på ett plan, stöter på problem vid inresehamnar eller kontinuerligt hänvisas till ytterligare screening.
För att använda DHS TRIP måste resenärer begära en granskning av sitt ärende genom att fylla i och skicka in formuläret för begäran om prövning som finns på DHS webbplats. Detta program fungerar som en enda kontaktpunkt för personer som vill ta itu med reserelaterade screeningproblem och syftar till att tillhandahålla en strömlinjeformad process för att lösa problem som dessa.
Vilka är fördelarna med att använda Traveler Redress Inquiry Program (DHS TRIP) för utländska besökare till USA?
Lösning av resefrågor
DHS TRIP tillhandahåller en plattform för individer att söka upprättelse och lösning för olika reserelaterade utmaningar, såsom att nekas eller försenas ombordstigning, inreseproblem vid inresehamnar eller till synes oändliga hänvisningar till ytterligare screening.
Hjälp med screeningproblem
Utländska resenärer kan använda DHS TRIP för att ta itu med screeningproblem vid transportknutpunkter som amerikanska gränser och flygplatser för att säkerställa att de får rättvis behandling och för att hjälpa till att lösa eventuella problem som de stöter på under screeningprocessen.
Förbättrat integritetsskydd
DHS TRIP är ett integritetskänsligt system som samlar in personligt identifierbar information (PII) från allmänheten. Programmet genomför också PIA eller Privacy Impact Assessments för att skydda dessa individers integritetsrättigheter samtidigt som det hjälper till att lösa deras reseproblem.
Flerspråkigt stöd
Från och med oktober 2023 har DHS TRIP lanserat ett nytt flerspråkigt supportverktyg, som börjar med spanska, för att förbättra tillgängligheten för resenärer från icke-engelsktalande länder. Det slutliga målet med detta initiativ är att tillhandahålla resurser och hjälp på olika språk för att säkerställa en mer inkluderande upplevelse för dessa besökare.
Genom att använda DHS TRIP kan utländska besökare få hjälp med att lösa reseutmaningar, söka upprättelse för screeningproblem och samtidigt dra nytta av utmärkt integritetsskydd och flerspråkigt stöd för att hjälpa till att lösa deras problem snabbt och effektivt.
Kan jag använda DHS TRIP-programmet oavsett om jag reser in i USA med visum eller ESTA?
I detta avseende har vi goda nyheter: utländska besökare i USA kan faktiskt använda DHS TRIP-programmet oavsett om de reser in i landet med visum eller ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Det innebär att DHS TRIP finns tillgängligt för att hjälpa alla resenärer som stöter på problem under resekontroller.
Förutom DHS TRIP, vilka andra DHS-avdelningar kommer utländska resenärer sannolikt att behöva ta itu med under ett besök i USA?
Förutom att potentiellt interagera med DHS TRIP-programmet kommer utländska resenärer som besöker USA sannolikt också att behöva hantera en hel del andra avdelningar inom Department of Homeland Security (DHS) under sitt besök. Några av dem kan till exempel inkludera:
USA:s tull- och gränsskydd (CBP)
Utländska besökare kommer att behöva interagera med CBP-tjänstemän vid inresehamnar när de anländer till USA. Detta beror på att CBP (Customs and Border Control) ansvarar för att genomföra inspektioner, behandla inresor och se till att USA:s immigrationslagar efterlevs.
Transport- och säkerhetsmyndigheten (TSA)
Utländska besökare kommer att möta TSA-agenter på flygplatser för säkerhetskontroller innan de går ombord på flyg i USA. Dessa agenter spelar en viktig roll för att säkerställa luftfarts- och passagerarsäkerheten i USA.
USA:s immigrations- och tullmyndighet (ICE)
ICE har till uppgift att upprätthålla invandringslagar i USA och kan vara inblandad i invandringsrelaterade frågor under en utländsk resenärs vistelse i landet.
USA:s medborgarskaps- och immigrationsmyndighet (USCIS)
USCIS hanterar olika invandringsrelaterade tjänster, till exempel handläggning av visumansökningar, arbetstillstånd och gröna kort – alla dessa tjänster kan utländska besökare ibland behöva ha kontakt med under sin vistelse, beroende på syftet med deras besök.
Dessa DHS-avdelningar spelar också viktiga roller för att säkerställa nationell säkerhet, gränsskydd, immigrationsbekämpning och transportsäkerhet – som alla är relevanta för utländska besökare i USA.
Vad är US-Visit-programmet och hur kan det påverka utländska resenärer?
US-VISIT-programmet, som också drivs av U.S. Department of Homeland Security (DHS), är ett omfattande initiativ som syftar till att öka säkerheten för amerikanska medborgare och besökare samtidigt som det bidrar till att underlätta lagligt resande. US-VISIT gäller för utländska besökare som söker inresa på icke-immigrantvisum och omfattar förfaranden för in- och utresespårning, biometrisk registrering och identitetsverifiering.
Programmet inrättades för att samla in, underhålla och dela information om vissa utländska medborgare som reser in i och ut ur USA, identifiera överskridanden eller överträdelser av besöksvillkor, upptäcka bedrägliga resehandlingar och underlätta informationsutbyte inom invandrings- och gränsförvaltningen.
US-VISIT-förfarandena gäller för närvarande alla besökare som innehar icke-immigrantvisum, med begränsade undantag, och har utvidgats till att även omfatta besökare som reser inom ramen för Visa Waiver-programmet. Detta innebär att om du besöker USA med ett ESTA gäller US-VISIT-programmet även för dig.
Syftet med detta program är att öka säkerhetsåtgärderna från det att en besökare ansöker om visum medan han eller hon fortfarande befinner sig utomlands till hans eller hennes ankomst och avresa från USA. Det är kanske inte så förvånande att det involverar en hel del olika DHS-avdelningar, däribland U.S. Customs and Border Protection, U.S. Immigration and Customs Enforcement och U.S. Citizenship and Immigration Services.
Om jag är en ärlig utländsk resenär som bara vill besöka USA med ESTA eller visum, har jag då något att frukta från DHS eller någon av dess avdelningar som nämns ovan?
I detta avseende har vi goda nyheter för dig. Som utländsk resenär som ärligt planerar att besöka USA med ett ESTA (Electronic System for Travel Authorization) eller visum för turism eller affärsändamål har du inget att frukta från Department of Homeland Security (DHS) eller dess divisioner som nämns ovan – förutsatt att du följer amerikanska lagar och förordningar.
DHS-divisioner som U.S. Customs and Border Protection (CBP), U.S. Immigration and Customs Enforcement (ICE), U.S. Citizenship and Immigration Services (USCIS) och Transportation Security Administration (TSA) är främst inriktade på att säkerställa nationell säkerhet, gränsskydd och immigrationsbekämpning.
Så länge du följer reglerna, har ett giltigt resetillstånd och följer visumkraven eller ESTA-villkoren är det mycket osannolikt att du kommer att få problem med dessa DHS-avdelningar under ditt besök i USA.
Hur vet jag om jag behöver visum eller ESTA för att besöka USA?
Om du är en utländsk besökare som ska resa till USA för turism, semester, besöka familj och vänner eller för medicinsk behandling, behöver du som standard ett besöksvisum (B-2) om du inte kvalificerar dig för inresa enligt Visa Waiver Program (VWP).
Om ditt land ingår i programmet för viseringsundantag är du berättigad till ett ESTA. Detta är mycket enklare, billigare och snabbare att få än ett visum. För att ta reda på om du kvalificerar dig rekommenderar vi att du besöker ESTA-kraven.